Nyt fra Valmuer

Kære forældre

Januar er nu forbi, og måneden har budt på mange spændende ting på stuen efter endt juleferie. Vi har arbejdet kreativt med temaet ”vinter”, hvor vi har fremstillet snemænd af kogler, klippet forskellige snemænd, sunget vintersange og opført Snemand Frost og frk. Tø til samling.

Vi har arbejdet med et emne om fugle, hvor vi har tegnet og farvelagt billeder af fugle som musvit, solsorte og krager i en bog. Vi har hørt fakta om fuglene, hørt historien om fuglekongen og lånt bøger på biblioteket og læst i dem. Vi har fremstillet fuglemad af palmin og fuglefrø, hvor blandingen kom på fyrrekogler, som vi hængte i træerne udenfor stuen. På den måde har vi kunnet følge med i at fugle har spist af det. Kreativt har vi fremstillet fugle på forskellig måde: Vi har lavet fugle af karton og garn-duller, vi har klippet en masse kulørte fugle, der sidder på telefontråde på glasdøren, fremstillet krager af bl.a. avispapir og æggebakker og kulørte småfugle af wc-ruller. På ture har vi iagttaget fugle og talt om, hvor de kan finde mad. Vi tog i skoleskoven, hvor vi var tilmeldt et arrangement med en naturvejleder. Hun var desværre syg, så vi gik selv tur rundt i skoven og fandt fugle, redekasser og reder og lyttede til fuglestemmer.

Vi har afholdt Nytårskur, hvor alle børnene og de voksne på stuen kom i deres fineste tøj. Vi fremstillede bordkort og bordpynt. Vi klargjorde grønsager, lavede pasta og kødsovs og dækkede flot bord. Vi legede stopdans og inden spisningen ankom alle de flotte par på den røde løber, hvor de blev fotograferet.

I februar går vi i gang med et projekt om Villads fra Valby. Det er en del af Slagelse kommunes brobygningskanon.

Vi vil begynde at fremstille forskellig fastelavnspynt og afholde fastelavnsfest.

Vi er begyndt på en indeordning, hvor børnene på skift må gå ind fra legepladsen i en time og lege med hinanden, mens de andre er ude. Vi har sat børnene sammen 2 eller 3, så man er sammen med dem, man skal gå i skole med for at styrke relationerne børnene imellem.

Fødselsdage i februar:

Laura 11/2

Jacob 12/2.

Datoer i februar:

  • Onsdag d. 5/2.:  Tur på biblioteket for gr. 1, 2 og 3. Husk pakket turtaske. Mødetid kl.9.15. Satellitten har anden aktivitet.
  • Torsdag d. 6/2.: Fællestur for alle 4 grupper til Marievangsskolen, hvor vi skal se musical. Husk pakket turtaske. Mødetid kl. 9.00.
  • Mandag d. 10/2 – Fredag d. 14/2: Vinterferie – vi hygger. Ingen tur.
  • Mandag d. 17/2 – 28/2: Vi arbejder med Villads fra Valby. Ingen tur i uge 8.
  • Fredag d. 21/2.: Fastelavnsfest. Børnene må gerne være udklædte.
  • Mandag d. 24/2: Satellitskifte. Nu er det gruppe 1.
  • Onsdag d. 26/2: Fællestur for alle 4 grupper. Vi skal i teatret og se Villads fra Valby. Mødetid kl. 8.30.
  • Ingen turtasker

Tjek garderobe og grov- garderobe dagligt for at se, om alt dit barn behøver i løbet af dagen, er klar til at tage på.

Mange hilsner Michael, Heidi og Bente

 

 

 

 

 

 

 

Siden er sidst opdateret 31. januar 2020