Nyt fra Valmuer og Violer

 

:o)

Husk

Husk dagligt, at tjekke op på jeres børns garderobeplads. Har de skiftetøj?
er overtøjet vådt.

I maj måned vil der være både gruppeture og fællesture.
Tjek månedsplanen.

 

 

Valmuer og Violer

April måneds bøger

I april har vi læst ”Da lille Madsens hus blæste væk”, ”Lille Frø” og Mimbo Jimbo” af Jacob Martin Strid. Derudover har vi læst ”De hæslige Slyngers klub” af Ole Lund Kirkegård.

I Møllegården lægger vi vægt på den daglige højtlæsning, fordi det er med til at udvikle jeres børns sprog, deres tankemæssige kognitive udvikling, understøtter deres evne til empati og styrke deres læselyst senere i livet. Ved at læse de historier hjemme, som vi læser her i børnehaven kan I støtte op om jeres barns sprogudvikling.

Maj

I maj måned, skal vi arbejde med projektet Krible-Krable. Krible-Krable er den sidste del af Slagelses kommunes brobygningskanon, som er lavet for at skabe sammenhæng mellem børnehave og skole.

I projektet har vi udgangspunkt i myren, bænkebideren, mariehønen og edderkoppen.

Den 18. maj har vi blomsterdag.

Vi skal også i maj måned arbejde med projektet ”Mig og miljøet”. I dette projekt har vi udgangspunkt i læreplanstemaet ”Natur, udeliv og science”. Vi har valgt at have fokus på at give børnene en begyndende forståelse for en bæredygtig udvikling. Vi vil med vores lille projekt give børnene en bedre forståelse for:

  • hvorfor det er vigtigt ikke at smide affald i naturen
  • hvad vi selv kan gøre for at minimere det affald vi smider væk 

Affaldssortering
Den 23. og 25. maj skal vi på besøg på genbrug stationen.

Den 31. maj har vi i anledningen af Tour de France cykledag, hvor der kommer en fra Dalmose streetsport og laver et event med os. Han har cykler med til alle, så man skal IKKE selv medbringe noget.

 

 

  

 

 

Siden er sidst opdateret 3. maj 2022