Traditioner

Vi følger de danske traditioner, da det er vigtigt at bibeholde og videregive den danske kulturarv til alle børnene i Møllegården, uanset tro eller baggrund. Børnene repræsenterer et bredt kulturelt forum, og vi ser det som en naturlig ting, at  børnene får indblik i hinandens kulturer.

Årstidsbestemte traditioner

Fastelavn:
Op til fastelavn klipper vi fastelavnspynt. Vi slår katten af tønden, børnene er udklædte, vi spiser fastelavnsboller og hygger os med diverse sange og lege. 
 
Påske:
Vi klipper påskepynt, gækkebreve og maler æg og pynter op på stuerne.

Blomsterdag & bedsteforældredag:
Midt i maj holder vi åbent hus med kombineret blomsterdag og bedsteforældredag. Dagen startes på legepladsen med en sang. Hvert barn medbringer en blomst, som de sammen med deres bedsteforældre planter i krukker og bede. Husk at medbringe madkurv, service og tæppe.

Sankt Hans:
Der bliver fejret Sankt Hans på legepladsen med bål og historie.
 
Sommerfest:
Festudvalget, som består af forældrene, arrangerer hvert år en sommerfest for alle børn, forældre og bedsteforældre. Vi spiser vores medbragte mad, og der er diverse lege og lotteri. 2. fredag i juni.

Møllegårdens fødselsdag:
Møllegården har fødselsdag den 1. november. Det fejrer vi med flaghejsning, underholdning for alle og lidt godt til ganen.
  
Julen:
Vi holder julehygge med børn og forældre i løbet af november og december. På stuerne pynter vi op, klipper julepynt, laver gaver til familien, læser julehistorier, synger julesange og får måske besøg af en enkelt nisse eller to. Hele huset samles hver fredag i fællesrummet til adventssamling og stuerne skiftes til at underholde.